Cili do të jetë zhvillimi i normave të interesit për kreditë private në Zvicër?

kredi private

Zvicra, e parë shpesh si një bastion i stabilitetit ekonomik në Evropë, duket të jetë në një pozitë më të mirë se fqinjët e saj të eurozonës kur bëhet fjalë për evoluimin e normave të kreditimit privat. Megjithatë, disa faktorë sugjerojnë se normat e kreditimit privat mund të jenë ende pak rritje këto muajt e ardhshëm. Prandaj, ky artikull fokusohet në një element kyç të kësaj dinamike: evolucionin e normave të interesit kredi private në Zvicër deri në fund të vitit.

Përmbajtja

  1. Sinjalet për t'u marrë parasysh
  2. Çfarë duhet të mbani mend për këto sinjale
  3. Si të kurseni në kreditë tuaja?
  4. Konkluzioni ynë mbi evoluimin e normave të interesit

3 sinjale që duhen marrë në konsideratë për evoluimin e normave të kredisë private!

kredi private

1. Një treg i fortë pune ofron siguri shtesë për kreditë private

Tregu i punës në Zvicër është në gjendje të shkëlqyer shëndetësore! Përveç kësaj, ne përfitojmë nga një prej shkalla më e ulët e papunësisë ndonjëherë. Kjo ndihmon në rritjen e besimit të konsumatorit dhe mbështetjen e kërkesës së brendshme, e cila nga ana tjetër nxit rritjen ekonomike. Sinjali pozitiv nga tregu i punës nënkupton që institucionet kredituese në Zvicër janë të sigurta. Prandaj, ata duhet të ruajnë teorikisht kushte për dhënien e kredive private të ngjashme me ato të viteve të fundit. Kështu që, aplikantët e ardhshëm për kredi private nuk duhet të shohin rënie të kapacitetit të tyre huamarrës në muajt në vijim.

2. Inflacioni nën kontroll në Zvicër i cili megjithatë ndikon në normën e kredive private

Inflacioni, shpesh një tregues kyç i shëndetit ekonomik, kontrollohet shumë më mirë në Zvicër sesa në Evropë. Me një normë inflacioni të parashikuar në 2.4% në 2023 kundrejt 5.5% në eurozonë, Zvicra përfiton nga një mjedis më i qëndrueshëm. Kjo është kryesisht për shkak të fuqisë së frangës zvicerane.

Megjithatë, objektivi i inflacionit është vendosur në më pak se 2% nga SNB. Prandaj, kjo do të nënkuptojë që një ose dy rritje të ardhshme të normës bazë të interesit nuk përjashtohen nga tani deri në fund të vitit 2023. Kështu, norma e kredive private do të ndikohej drejtpërdrejt nga këto rritje. Për më shumë informacion, mund të konsultoni artikullin " Rritje efektive e normës maksimale të interesit për kreditë private ". Në këtë kontekst, ne besojmë se norma maksimale e kredisë konsumatore mund të arrijë në 12% në fund të vitit 2023.

3. Zvicra ruan rritjen e PBB-së

Është e rëndësishme të nënvizohet se, ndërsa Eurozona ka përjetuar dy tremujorë radhazi tkurrje të PBB-së, Zvicra ka ruajtur një rritje pozitive, megjithëse modeste. Perspektiva për vitin 2023 tregon gjithashtu a Parashikimi i rritjes së PBB-së zvicerane pak më e lartë se ajo e eurozonës. Prandaj, kjo situatë gjeneron sinjale pozitive për sa i përket konsumit të mallrave dhe shërbimeve. Në këtë kontekst, mund të imagjinohet edhe kjo institucionet kredituese në Zvicër duhet të ruajë disponueshmërinë e fondeve të ngjashme me vitet e mëparshme për dhënien e kredive private. Për huamarrësit e ardhshëm, kjo nënkupton se shuma parash në dispozicion do të jetë gjithashtu i ngjashëm me vitet e mëparshme!

Çfarë duhet mbajtur mend nga këto tre sinjale për të parashikuar zhvillimin e tregut të kredive private në Zvicër

Mjedisi ekonomik i Zvicrës aktualisht karakterizohet nga tre tregues kryesorë: një treg solid i punës, inflacion i kontrolluar më mirë dhe rritje pozitive e PBB-së. Prandaj, këta elementë forcojnë besimin e institucioneve kredituese në Zvicër. Kështu që, kushtet e grantit kreditimi privat duhet të mbetet i ngjashëm me vitet e mëparshme.

Megjithatë, edhe nëse Zvicra përfiton nga inflacioni që kontrollohet më mirë se fqinji i saj evropian, duke tejkaluar objektivin e inflacionit të SNB sugjeron rritje të normave bazë të interesit do të priten deri në fund të vitit 2023. Prandaj, kjo mund të çojë në një rritje të normës maksimale për kredinë konsumatore në Zvicër.

Pavarësisht këtij faktori potencialisht kufizues, rritja e qëndrueshme e PBB-së zvicerane sugjeron një vëllim të kredive private të ngjashme me vitet e mëparshme. huamarrësit e ardhshëm prandaj mund të mbeten relativisht të sigurt për kapaciteti i tyre huamarrës dhe kushtet e huave të ardhshme.

Si të kurseni në kredinë tuaj konsumatore në Zvicër?

kredi private

Me rritjen e mundshme të normës së interesit për kreditë private në Zvicër, konsumatorët po kërkojnë mënyra për të kursyer në kredi private. Këtu janë disa zgjidhje që mund të ndihmojnë në uljen e kostove:

Krahasoni ofertat e kredisë private:

Hapi i parë për të kursyer në një kredi private është të krahasoni ofertat e ndryshme të disponueshme në treg. Platformat online si krahasues-kredi.ch ju lejon të merrni një përmbledhje të ofertave më të mira aktuale bazuar në profilin tuaj.

Bisedoni me huadhënësit:

Asnjëherë mos e nënvlerësoni fuqinë e negociatave! Nëse keni një rekord të mirë dhe një histori e fortë krediti, përdorni atë si levë për të marrë kushte më të mira të kredisë. Lica zotëron në mënyrë perfekte këtë proces dhe kujdeset për të gjitha shkëmbimet me ofruesit e ndryshëm të shërbimeve në treg në Zvicër.

Përdorni një ndërmjetës të specializuar privat krediti:

Një profesionist mund t'ju ndihmojë të gjeni strategjinë më të mirë për kredinë tuaj. Shërbimet e Lica shkojnë përtej të thjeshtave krahasimi i ofertave. Ekipi i këshilltarëve mund t'ju udhëheqë drejt zgjidhjeve të personalizuara për optimizoni kredinë tuaj.

Thibault RouviereThibault Rouviere
19:29 15 24 korrik
Mirko CiulloMirko Ciullo
09:43 10 24 korrik
Z. Manuel Ognissanti është një person shumë korrekt, i dobishëm dhe i sjellshëm. Unë isha shumë i lumtur me të
Niklaus DucretNiklaus Ducret
06:48 08 24 korrik
Ndjekje e mirë e klientit, reagime shumë të mira Mara ishte e shkëlqyer dhe e ndoqi mirë dosjen time.
Tania PintoTania Pinto
09:24 02 24 korrik
Manuel CarvalhidoManuel Carvalhido
08:12 27 qershor 24
Z. Omar Gour7o9gel është gjithmonë miqësor dhe i dobishëm.
Ruben CardosoRuben Cardoso
09:33 26 24 qershor
Gerson VizuetaGerson Vizueta
15:48 17 24 qershor
Nga ana ime, jam shumë mirënjohës për ndihmën e zotit Omar G, shumë profesional dhe gjithmonë në dispozicion për t'iu përgjigjur çdo pyetjeje nga unë.
Ricardo AndreRicardo Andre
12:55 24 prill 24
Despo DimitriouDespo Dimitriou
12:43 23 24 prill
Omar Gourgel është një person shumë kompetent dhe inteligjent. Ai është i etur për të ndihmuar dhe për të gjetur zgjidhjen më të mirë. Faleminderit për përpjekjet tuaja për të më ndihmuar me financimin tim.
Klaudia KostaKlaudia Kosta
12:28 23 24 prill
Rui AmaroRui Amaro
03:26 23 24 Prill
Rui FariaRui Faria
17:15 20 prill 24
I disponueshëm dhe i përkushtuar, falënderoj sërish zotin Ognissanti për profesionalizmin e tij.
Arthur EstevesArthur Esteves
14:56 16 prill 24
Përvoja ime ishte 5 yje. Personi që trajtoi rastin tim ishte zonja Mara Garcia. Një profesionist i shkëlqyer, shumë miqësor dhe gjithmonë i disponueshëm për t'iu përgjigjur të gjitha pyetjeve të mia. Ai e trajtoi të gjithë procesin në mënyrën më të mirë të mundshme. Gjithçka ishte me 5 yje.
Cergiogomes GomesCergiogomes Gomes
10:30 03 24 Prill
Pershendetje pershendetje shikoj zoti Omar eshte ne maje shume punetor i vemendshem shume profesionist pergjegjes me pelqeu te punoja me zotin Omar urime telefononi te kemi nje bashkepuntor te tille.
Haileab BehreHaileab Behre
00:40 02 24 Prill
Patricia DeMichelePatricia DeMichele
09:41 28 mars 24
Z. Manuel Ognissanti na dha këshilla 360 gradë. Shumë kompetent dhe profesional. Meriton më shumë se 5 yje. Falë tij, ne morëm meritën.
Andrea DeianaAndrea Deiana
03:46 28 mars 24
Z. Ognissanti Manuel, me profesionalizmin dhe kompetencën e tij, mundi të më drejtonte dhe këshillonte në mënyrën më të mirë të mundshme. Meriton më shumë se 5 yje!
Agostinho Ferreira alvesAgostinho Ferreira alves
11:26 04 mars 24
Véronique TeroscVéronique Terosc
16:29 27 shkurt 24
Eksperiencë shumë e mirë. Ajo është shumë profesioniste.
Arthur MoreiraArthur Moreira
13:51 21 24 shkurt
Marta FerreiraMarta Ferreira
14:47 20 shkurt 24
Jedidia AndrianarivonyJedidia Andrianarivony
13:49 20 shkurt 24
Është e patëmetë
Anderson ZomerAnderson Zomer
12:08 15 shkurt 24
Vërtet i kënaqur me Omanin! Shumë profesional, i qartë dhe i shpejtë! FALEMINDERIT
Houda KacemHouda Kacem
13:33 09 24 shkurt
Andreas HerzigAndreas Herzig
19:58 05 24 shkurt
Leonora NrecajLeonora Nrecaj
16:52 03 24 shkurt
Unë mund t'ju rekomandoj shumë këshillat e Mirlinda Ahmetit në Lica. Ajo është e besueshme, vepron shpejt dhe gjen zgjidhje, jam shumë i kënaqur me të. ??
Profesionalizëm i jashtëzakonshëm nga znj. Mara Garcia dhe gjithë ekipi i saj. Unë rekomandoj.
Eliane RibeiroEliane Ribeiro
11:33 30 janar 24
Do të doja të ndaja mendimin tim pozitiv për shërbimet e Lica Crédit. Ekipi i tyre profesional ishte efikas në përpunimin e aplikimit tim për kredi, me norma interesi konkurruese dhe kushte fleksibël të shlyerjes. Unë rekomandoj shumë shërbimet tuaja.
Giuseppe Di CarmineGiuseppe Di Carmine
13:39 26 janar 24
Manueli është një person i sjellshëm dhe shumë kompetent. Dikush qe di te beje punen e tij dhe qe nuk heq dore.E rekomandoj shume.
Matteo D'ArpinoMatteo D'Arpino
19:57 18 janar 24
Rosario D'alessandroRosario D'alessandro
10:38 18 janar 24
Manueli është një djalë i mirë
zyrtarevitordiaszyrtarevitordias
14:23 11 janar 24
Gjithmonë përpiquni derisa të gjejmë një zgjidhje për klientin
Marta CabralMarta Cabral
15:57 09 24 janar
Filipa DiasFilipa Dias
14:05 05 24 janar
Dovile TDovile T
13:22 03 24 janar
Faleminderit Manuel për ndihmën profesionale, reagimet e shpejta dhe efikase!
Lurdes CunhaLurdes Cunha
13:26 07 23 dhjetor
Dëshiroj të falënderoj zotin Omar Gourgel, sepse ai ishte shumë profesionist, këshilltar i shkëlqyer dhe efikas në punën e tij. Burri im (Z. Artur Da Silva Cunha) dhe unë jemi jashtëzakonisht të kënaqur dhe rekomandojmë shërbimet tuaja.
Zejneb RkainZejneb Rkain
13:34 29 nëntor 23
Nilsa TeixeiraNilsa Teixeira
17:02 16 23 nëntor
Konsulentja Mara Garcia përveçse miqësore është një profesioniste e mirë.Ajo është shumë e mirë në atë që bën...
Pedro RamiaoPedro Ramiao
16:45 16 23 nëntor
Ana BelloAna Bello
11:16 16 23 nëntor
Z. Omar ishte shumë profesionist dhe shumë i vëmendshëm ndaj nevojës sime për të marrë ceedito
Alberto FloresAlberto Flores
15:48 07 23 nëntor
Pershendetje zoterinj nga LicaO sigurisht qe jam i kenaqur me vemendjen tuaj sidomos te z.
Fadil KamishiFadil Kamishi
20:44 03 23 nëntor
Pershendetje zoti Manuel ju jeni n1 urime jam shume i kenaqur me punen qe beni per ne faleminderit shume.
Václav PalarčíkVáclav Palarčík
18:59 03 23 nëntor
Shume faleminderit zonja Mirlinda Ahmeti me ka ndihmuar shume dhe gjithmone me eshte pergjigjur menjehere pyetjeve, eshte femra e duhur faleminderit.
Email-i imEmail-i im
15:58 02 23 nëntor
Përvoja ime me zonjushën Mirlinda Ahmetin nga Lica ishte shumë e dobishme, ajo më përfaqësoi shumë mirë me huadhënësin dhe në fund e mora ndihmën financiare pa problem.
Renata HlaváčkováRenata Hlaváčková
14:21 02 23 nëntor
Jam shumë e kënaqur dhe zonja Ahmeti është shumë profesionale. Faleminderit shumë Renata
Bekim ShalaBekim Shala
11:46 02 23 nëntor
Konsulentja Mirlinda kuptoi menjëherë nevojat e mia si klient dhe punoi shumë për të arritur një rezultat pozitiv ndaj kërkesave të mia. I sjellshëm, efikas, i saktë, profesionalisht kompetent dhe shumë empatik personalisht. Unë rekomandoj shumë Mirlinda Ahmetin
Václav PalarčíkVáclav Palarčík
10:02 27 tetor 23
Helder FilipeHelder Filipe
11:52 25 23 tetor
joao pintojoao pinto
10:08 23 tetor 23
Jules UddinJules Uddin
10:16 16 23 tetor
BlumeoBlumeo
05:13 13 23 tetor
Marcelo FerreiraMarcelo Ferreira
11:34 12 23 tetor
Një profesioniste e shkëlqyer Mara Garcia
Salvatore Lo GiudiceSalvatore Lo Giudice
11:20 12 23 tetor
Manuel N^1 ishte shumë preciz, një profesionist i vërtetë.
Angela CoelhoAngela Coelho
09:39 09 23 tetor
Kristian FarinaKristian Farina
09:20 09 23 tetor
Kjo ishte një kënaqësi! Partner biznesi shumë i këndshëm!
juan alkaldejuan alkalde
06:36 04 23 tetor
jep gjithmonë zgjidhje
Luis GarciaLuis Garcia
16:50 03 23 tetor
Paolo ShefiPaolo Shefi
17:17 28 shtator 23
Kimberly BallamanKimberly Ballaman
16:18 26 shtator 23
Ai ishte në gjendje t'u përgjigjej të gjitha pyetjeve tona dhe të na ndihmonte me kërkesën tonë.
Nadia DeBarrosNadia DeBarros
13:13 21 shtator 23
Renaldo GjoziRenaldo Gjozi
09:18 20 shtator 23
Joaquim AzevedoJoaquim Azevedo
17:15 15 23 shtator
Antonio SimoneAntonio Simone
11:31 15 23 shtator
Falë zotit Manuel një person shumë kompetent në punën e tij faleminderit shumë
Roberto LabanoRoberto Labano
13:24 14 23 shtator
Adilson Paulo Amado JacintoAdilson Paulo Amado Jacinto
07:01 14 23 shtator
Je voudrais dire que Mara Garcia a été excellente pour résoudre ma demande. Du début jusqu'à la fin. Je recommande à 100%. Merci Mara 🙂
Ricardo RibeiroRicardo Ribeiro
06:49 14 23 shtator
Mara Garcia u kujdes për porosinë time. Super miqësor, i vëmendshëm dhe gjithmonë i gatshëm për të ndihmuar. Në këtë degë nga më të mirat që kam gjetur.
Adilson Paulo Amado JacintoAdilson Paulo Amado Jacinto
07:27 12 shtator 23
Cosimo TassoneCosimo Tassone
14:44 31 23 gusht
Konsulenti Manuel Ognissanti është një djalë shumë i mirë në punën e tij dhe i disponueshëm, falë njohurive të tij kam arritur të marr kreditin. ua rekomandoj te gjitheve..?? FALEMINDERIT MANUAL..
Ricardo Da SilvaRicardo Da Silva
08:25 31 23 gusht
Shpejt, pa problem.
Ricardo RibeiroRicardo Ribeiro
08:19 31 23 gusht
js_loader

Shlyeni kredinë tuaj konsumatore më shpejt:

Nëse situata juaj financiare ju lejon, merrni parasysh rritjen e pagesave mujore. Duke shlyer kredinë tuaj më shpejt, ju ulni shumën totale të interesit të paguar.

Konsolidoni kreditë tuaja private me zgjidhjen e rikthimit:

Nëse keni disa kredite në progres, merrni parasysh një grupim ose një shlyerja e kredive tuaja private. Kjo do t'ju lejojë të keni një normë të vetme interesi që shpesh është më e favorshme dhe menaxhim i thjeshtuar i financimit tuaj.

Kushtojini vëmendje kostove shtesë:

Përveç normës së interesit, disa kredi përfshijnë kosto ndihmëse (tarifa e aplikimit, sigurimi i huamarrësit, etj.). Lexoni me kujdes kushtet dhe kushtet dhe mësoni për këto kosto shtesë. Shërbimet e Licës mund t'ju ndihmojë të identifikoni dhe shmangni këto tarifa të fshehura.

Konkluzioni ynë mbi evoluimin e normave të kredisë private

Mjedisi ekonomik në Zvicër paraqet një pamje të përzier, e cila do të ndikojë në mënyrë të pashmangshme në sektorin privat të kreditimit. Në të vërtetë, tregu i fuqishëm i punës dhe rritja e vazhdueshme e PBB-së sinjalizojnë njëfarë stabiliteti dhe besimi. Megjithatë, inflacioni pak mbi objektivin e SNB-së sugjeron këtë rritje të normave të interesit priten në 12 muajt e ardhshëm.

Megjithatë, pavarësisht nga këto perspektiva, ekzistojnë zgjidhje për të maksimizuar kursimet mbi kreditë private. Në këtë kontekst, platforma Lica shfaqet si një aleat thelbësor për konsumatorët. Duke lejuar një krahasim efektiv nga ofertat e ndryshme në treg, Lica u jep huamarrësve mjetet për të bërë zgjedhje të informuara. Me mbështetjen e këshilltarëve të dedikuar, Lica shkon përtej kontaktit të thjeshtë, duke ofruar zgjidhje të personalizuara për çdo profil huamarrësi.

A keni pyetje përpara se të aplikoni për kredi private? Këshilltarët tanë janë aty për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja 7 ditë në javë drejtpërdrejt WhatsApp. Na kërkoni më shumë informacion dhe ne do të jemi të lumtur t'ju përgjigjemi!

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe interneti, ju pranoni përdorimin e cookies dhe teknologjive të tjera të ngjashme. Më shumë informacion këtu.

Lica
4.9
Based on 205 reviews
mundësuar nga Google
Thibault Rouviere
Thibault Rouviere
19:29 15 24 korrik
Mirko Ciullo
Mirko Ciullo
09:43 10 24 korrik
Z. Manuel Ognissanti është një person shumë korrekt, i dobishëm dhe i sjellshëm. Unë isha shumë i lumtur me të
Niklaus Ducret
Niklaus Ducret
06:48 08 24 korrik
Ndjekje e mirë e klientit, reagime shumë të mira Mara ishte e shkëlqyer dhe e ndoqi mirë dosjen time.
See All Reviews
js_loader

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!