Çfarë ndodh me kredinë private pas divorcit?

kredi private pas divorcit

Kur jemi në një lidhje, është e zakonshme të marrim një kredi për të financuar projekte të caktuara. Në të vërtetë, nëse është për të blerë një makinë, mobilimi apo financimi i çdo nevoje tjetër që mund të keni pasur me ish-bashkëshortin, kredia doli të ishte zgjidhja e duhur në atë kohë. Sot, situata nuk është më e njëjta! Pyesni veten se çfarë do të ndodhë me kredinë tuaj private pas divorcit? Kush nga dy bashkëshortët trashëgon pagesat mujore që duhen paguar? A është e mundur për të shlyer ose shpenguar kredia e tij për huadhënësin? Në këtë artikull të ri, zbuloni se si të vazhdoni me kredinë tuaj private pas divorcit.

Kur nuk ka përgjegjësi solidare

Përcaktimi se cili nga bashkëshortët do të paguajë pjesën tjetër të shumës totale të huasë varet nga vënia në dyshim e kushteve të marrëveshjes suaj të kredisë. Nëse nuk ka një përgjegjësi solidare të treguar qartë (bashkëhuamarrës), atëherë huamarrësi është i vetëm përgjegjës për kredinë private pas divorcit!

Huamarrësi është i vetmi përgjegjës për kredinë private pas divorcit

Nëse ka një divorc apo ndarje, përgjegjës është vetëm ai që ka dhënë një kredi private. E cila është e logjikshme: bashkëshorti nuk ka asnjë rol për të luajtur gjatë nënshkrimit të kontratës. Në fund të fundit, në marrëveshjen e kredisë nuk ka asnjë emër. Pra, edhe nëse jeni i martuar, partneri juaj nuk ka automatikisht statusin e bashkëhuamarrësit.

Bashkëshorti ka përmirësuar aftësinë tuaj kreditore…

Nga ana tjetër, të qenit në një lidhje përmirësoni aftësinë tuaj kreditore nëse doni të merrni një kredi nga një agjenci krediti. Në të vërtetë, për rastin e një kredie konsumatore, huadhënësi do të bëjë atë që quhet kontroll kredie. Kështu, institucionet financiare do të gjykojnë aftësinë e shlyerjes së huamarrësit.

kredi private pas divorcit

Është e vetëkuptueshme që të kesh një bashkëshort që punon, rrit shanset për të bindur një bankë për t'ju dhënë kredi private. Si rezultat, është shumë e mundur që aplikacioni juaj i kredisë private të përmend emrin e bashkëshortit tuaj dhe që dokumentet mbështetëse në lidhje me të duhet të sigurohen kur keni lidhur kredinë tuaj. Megjithatë, kjo nuk e bën atë bashkë-huamarrës dhe për rrjedhojë nuk e detyron domosdoshmërisht që të shlyejë kredinë private pas divorcit.

Nëse bashkëshortët përgjigjen solidarisht

Në disa raste, bashkëshortët mund të jenë bashkë-huamarrës të një marrëveshje kredie. Kjo, me kushtin e vetëm që në kontratën e huasë ta parashikojë qartë!

Bashkëshortët janë bashkëhuamarrës

Në rast se dy emrat tuaj shfaqen si bashkë-huamarrës në kontratën e huasë, ju të dy do të jeni bashkërisht dhe individualisht përgjegjës për shlyerjen e kredisë tuaj private pas divorcit. Për më tepër, shumë çifte nuk divorcohen për shkak të kostos totale të borxheve të tyre të përbashkëta.

Megjithatë, bashkë-huamarrësi mund të kërkojë, me marrëveshjen e ish-bashkëshortes, që të shlyejë i vetëm kredinë private. Thënë kështu, institucioni kreditues mund ta refuzojë këtë kërkesë, në varësi të situatës financiare të huamarrësit të ardhshëm.

Dhe regjimi martesor në gjithë këtë?

Deri tani situata është fare e thjeshtë! Ju jeni në parim një huamarrës i vetëm dhe për këtë arsye vetëm një person për të shlyer kredinë private pas divorcit. Nëse, përkundrazi, jeni bashkë-huamarrës, atëherë do të jeni dy për të shlyer kredinë. Megjithatë, në këtë fazë informacioni nuk është ende i plotë! Në të vërtetë, ndryshe nga sa mund të lexoni në disa blogje, regjimi juaj martesor do të ketë ndikim edhe në shlyerjen e kredisë suaj private.

kredi private pas divorcit

Pjesëmarrja në blerjet dhe regjimi i ndarjes së pasurisë

Në shumicën dërrmuese të situatave, ju jeni martuar nën regjimin e pjesëmarrjes në akse. Nëse ky është edhe rasti juaj, zbatohen shpjegimet tona të mëparshme dhe për këtë arsye mund ta kaloni këtë paragraf. E njëjta gjë për personat e martuar nën ndarja e regjimit pasuror !

Në regjimin bashkëshortor të bashkësisë së pasurisë, kredia private pas divorcit mund të ndahet

Nën regjimi i pasurisë së bashkësisë, bashkëshortët përgjigjen solidarisht për të gjitha borxhet e kontraktuara. Qoftë njëri apo tjetri i bashkëshortëve deri në ditën e shkurorëzimit. Ky quhet parimi i solidaritetit ndërmjet bashkëshortëve. Nëse ky është rasti juaj, ka shumë të ngjarë që gjyqtari të vendosë të shtyjë një pjesë të barabartë të borxhit tuaj ndaj bashkëshortit tuaj. Kjo shpërndarje më së shpeshti do të marrë formën e zvogëlimit të përfitimit martesor të marrë nga njëra ose tjetra palë. Kjo do të thotë se kredia nuk do të ndahet kontraktualisht me dy, por në fund ju do ta keni rimbursuar këtë borxh në një pjesë të barabartë me llogaritjet e bëra gjatë likuidimit të regjimit martesor.

Konkluzioni ynë për kredinë private pas divorcit

Fatkeqësisht, divorci është shpesh një provë e dhimbshme për të gjitha palët. Kur kësaj situate i shtohen edhe problemet financiare, komunikimi bëhet shumë i ndërlikuar! Në këtë situatë, thëniet "I paralajmëruar është i armatosur" ose "Ne jemi gjithmonë më të zgjuar më pas", janë veçanërisht të mira për këshillat tona të mëposhtme.

Disa këshilla për të shmangur komplikimet…

Në të vërtetë, për të shmangur këtë lloj ndërlikimi, është gjithmonë më mirë të merrni parasysh më të keqen përpara se të lidhni marrëveshjen tuaj private të kredisë dhe gjithashtu përpara se të martoheni! Nëse gjërat përcaktohen qartë paraprakisht, ndërlikimet shpesh shmangen më pas.

Në rastin e përfundimi i një kredie private, është gjithmonë e mundur të vendoset paralelisht një njohje borxhi mes bashkëshortëve. Në mënyrë të ngjashme, është gjithashtu e mundur të lidhen dy kredite më të vogla në emër të secilit bashkëshort. Kjo, në vend të një në emër të të njëjtit person.

Krijimi i një njohjeje të borxhit mund të shmangë shumë probleme.

Lica ju këshillon në mënyrë neutrale dhe objektive

Tani që i dini të gjitha informacionet në lidhje me kredinë tuaj private pas divorcit, gjeni kohë për të kontaktuar specialistët tanë për të gjetur zgjidhjen më të mirë. Gjithmonë mund të mbështeteni në Lica që do t'ju shoqërojë në mënyrë konfidenciale në hapat tuaj.

A keni pyetje përpara se të bëni kërkesën tuaj? Këshilltarët tanë janë aty për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja 7 ditë në javë direkt në WhatsApp. Na pyesni për më shumë informacion dhe ne do të jemi të lumtur t'ju përgjigjemi!

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe interneti, ju pranoni përdorimin e cookies dhe teknologjive të tjera të ngjashme. Më shumë informacion këtu.

Lica
4.9
Based on 205 reviews
mundësuar nga Google
Thibault Rouviere
Thibault Rouviere
19:29 15 24 korrik
Mirko Ciullo
Mirko Ciullo
09:43 10 24 korrik
Z. Manuel Ognissanti është një person shumë korrekt, i dobishëm dhe i sjellshëm. Unë isha shumë i lumtur me të
Niklaus Ducret
Niklaus Ducret
06:48 08 24 korrik
Ndjekje e mirë e klientit, reagime shumë të mira Mara ishte e shkëlqyer dhe e ndoqi mirë dosjen time.
See All Reviews
js_loader

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!