Si të blini pasuri të paluajtshme jashtë vendit me një kredi private?

Bleni pasuri të paluajtshme jashtë vendit me kredi private

Blerja e pasurive të paluajtshme jashtë vendit me një kredi private është një perspektivë tërheqëse për shumë investitorë dhe individë. Nëse dëshironi një Shtëpia e dytë buzë detit në Portugali, një apartament me qira në Tajlandë ose një shtëpi fshati në Toskanë, ka shumë mundësi për të eksploruar. Por si të financoni një blerje të tillë? Për banorët e Zvicrës, kredi private ofron një zgjidhje të favorshme.

Përmbajtja

 1. Çfarë është kredia private?
 2. Pse të zgjidhni për kredi private
 3. Vendi me interes për një investim në pasuri të paluajtshme
 4. Kushtojini vëmendje disa aspekteve
 5. Shërbimet Lica për kredinë tuaj
 6. Përfundimi ynë

Çfarë është kredia private?

Kredia private, e kërkuar shpesh nga individë privatë në Zvicër, dallohet për lehtësinë e marrjes së saj. Ndryshe nga format e tjera të kredisë, ajo nuk është e lidhur drejtpërdrejt me objektin e pasurisë së paluajtshme. Kjo do të thotë që blerësi ka lirinë të bëjë gjithçka që dëshiron me fondet, duke ofruar fleksibilitet të madh në procesin e blerjes. Para se të paraqisni një kërkesë për blej pasuri të paluajtshme jashtë vendit me një kredi private, megjithatë është e rëndësishme të kontrolloni nëse i plotësoni të gjitha kriteret e kërkuara. Artikulli ynë " Cilat dokumente nevojiten për të marrë një kredi? » mund t'ju ndihmojë të përgatisni siç duhet aplikacionin tuaj.

Pse të zgjidhni një kredi private për një blerje prone jashtë vendit?

Bleni pasuri të paluajtshme jashtë vendit me kredi private

Kur merret parasysh blerja e pronave jashtë vendit, financimi është shpesh sfida kryesore. Kredi private zvicerane është një opsion gjithnjë e më i preferuar për arsyet e mëposhtme:

 1. Tarifat tërheqëse: Një nga avantazhet e mëdha të kredisë private zvicerane është norma konkurruese e interesit, duke e bërë financimin afatgjatë më të përballueshëm.
 2. Kohëzgjatja fleksibël: Me një afat tipik prej 120 muajsh, huamarrësit përfitojnë nga një horizont i zgjatur i shlyerjes.
 3. Financimi nga Zvicra: Edhe nëse prona është jashtë vendit, financimi kryhet nga Zvicra, duke ofruar një njohje dhe besim në proces.
 4. Zbritja e taksave: Interesi i kredisë private është i zbritshëm nga taksat në Zvicër, duke lejuar kursime shtesë.
 5. Shpejtësia e blerjes: Pa lidhje direkte me objektin e pasurive të paluajtshme dhe pa pasur nevojë për një vlerësim të pronës, procesi i blerjes përshpejtohet.
 6. Liria e përdorimit: Pa kufizime në përdorimin e fondeve, blerësit mund të negociojnë kushte më të mira blerjeje ose të eksplorojnë opsione të ndryshme të pasurive të paluajtshme.

Megjithatë, duhet theksuar se shuma maksimale për të blerë pasuri të paluajtshme jashtë vendit me një kredi private është përgjithësisht 400,000 CHF.-, gjë që mund të kufizojë shkallën e investimit.

Vendi me interes për një investim në pasuri të paluajtshme

Me një botë mundësish, mund të jetë e vështirë të vendosësh se ku të investosh! Ketu eshte disa vende konsiderohen premtueses për të blerë pasuri të paluajtshme jashtë vendit me një kredi private. Kjo, për shkak të rritjes së tyre ekonomike, stabilitetit politik dhe rendimenteve të mundshme të qirasë:

 1. Portugez: Programi i Vizës së Artë ka tërhequr shumë investitorë të huaj. Për më tepër, çmimet e pronave në Lisbonë dhe rajone të tjera turistike janë rritur në mënyrë të qëndrueshme.
 2. Greqia: Ashtu si Portugalia, Greqia ofron një program vizash për investitorët. Athina, në veçanti, ka parë një rritje të investimeve në pasuri të paluajtshme.
 3. Vietnami: Me rritjen e shpejtë ekonomike dhe urbanizimin në rritje, Vietnami është bërë një destinacion popullor investimi.
 4. Meksika: Destinacione si Tulum dhe Playa del Carmen kanë tërhequr shumë investitorë të huaj për shkak të potencialit të tyre turistik.
 5. Turqia: Stambolli dhe qytetet e tjera të mëdha kanë parë një rritje të investimeve në pasuri të paluajtshme, pjesërisht falë stimujve të qeverisë.

Megjithatë, është thelbësore të theksohet se blerja e pronës jashtë vendit me kredi private mund të përfshijë rreziqe. Prandaj, është thelbësore të bëni një hulumtim të plotë dhe të konsultoheni me ekspertë vendas përpara se të merrni një vendim. Lica mund t'ju ndihmojë merrni kredinë tuaj private por megjithatë duhet të ndërmerrni me kujdes hapat në lidhje me blerjen e pronës suaj!

Para se të blini prona të paluajtshme jashtë vendit me një kredi private, kushtojini vëmendje disa aspekteve!

Bleni pasuri të paluajtshme jashtë vendit me kredi private

Blerja e pasurive të paluajtshme jashtë vendit me a kredi private është sigurisht një opsion tërheqës, por kërkon shqyrtim të kujdesshëm. Këtu janë disa aspekte që duhet t'i kushtoni vëmendje përpara se të bëni blerjen tuaj:

 1. Regjistri i tokës : mësoni rreth funksionimit të regjistrit të tokës në vendin në fjalë.
 2. Tarifat e lidhura : ashtu si në Zvicër, ju do të duhet të paguani tarifa të ndryshme kur blini pronën tuaj.
 3. Sistemi tatimor : mësoni për taksat vendore dhe traktatet tatimore për të shmangur taksimin e dyfishtë.
 4. Menaxhimi nga një agjenci imobiliare : për qetësi më të madhe, rekomandohet të blini nga agjenci të njohura. Ju gjithashtu mund t'ia besoni menaxhimin e qirave një agjencie për të shmangur problemet.
 5. Vendndodhja e pronës : vendndodhja gjeografike është thelbësore nëse planifikoni ta merrni me qira.
 6. Të bëhet vlerësimi i pronës : standardet jashtë vendit ndryshojnë nga ato në Zvicër. Ekspertiza mund t'ju shpëtojë nga surprizat e pakëndshme.

Megjithëse blerja e pasurive të paluajtshme jashtë vendit me kredi private ofron një mundësi të shkëlqyer investimi, është thelbësore t'i qasemi këtij vendimi me kujdes dhe përgatitje. Studimi dhe planifikimi i kujdesshëm mund t'ju ndihmojë të shmangni grackat e zakonshme dhe të maksimizoni kthimin e investimit tuaj.

Pse të përdorni shërbimet e Lica për të blerë pasuri të paluajtshme jashtë vendit me një kredi private?

Lica është aleati juaj! Ne shqyrtojmë me kujdes ofertat e kredive private në dispozicion për t'ju drejtuar drejt opsioni më i mirë. Ne jemi në krahun tuaj nga kërkimi i financimit deri në blerjen aktuale të pronës tuaj jashtë vendit. Lica ju ofron falas:

 • Identifikimi i financimit të përshtatshëm për situatën tuaj;
 • Mbështetje e personalizuar për ta bërë projektin tuaj realitet;
 • Njohuritë e një ekipi multidisiplinar;
 • Ofertat më të mira të financimit në treg;
 • Shkalla më e lartë e miratimit në Zvicër.

Për fat të keq, bankat zvicerane në përgjithësi nuk financojnë pasuri të paluajtshme që ndodhen jashtë vendit. Megjithatë, disa banka të huaja e bëjnë këtë, por ky proces është shpesh kompleks. Kjo është arsyeja pse është thelbësore të jesh mirë i informuar dhe i përgatitur. Gjithashtu, marrja e kredisë në valutë të huaj mund të paraqesë rreziqe që lidhen me luhatjet e kursit të këmbimit.

Konkluzioni ynë për blerjen e pasurive të paluajtshme jashtë vendit me kredi private

Blerja e pasurive të paluajtshme jashtë vendit me një kredi private është një qasje ambicioze që mund të ofrojë avantazhe po aq të rëndësishme sa edhe sfidat e saj. Zgjidhni një financimi Prandaj, nëpërmjet një kredie private zvicerane mund të sjellë një sërë përfitimesh për huamarrësin. Kryesor tërheqjen e kredisë private qëndron në fleksibilitetin e saj. Pa pasur nevojë të ndajë kredinë drejtpërdrejt në objektin e pasurive të paluajtshme, huamarrësi përfiton një hapësirë të madhe manovrimi. Kjo liri përforcohet nga normat konkurruese të interesit si dhe nga avantazhet tatimore, veçanërisht zbritja e interesit.

Megjithatë, sado tërheqëse të jetë kjo metodë financimi, ajo ka aspekte që nuk duhen anashkaluar. Është jetike të zhytesh plotësisht në të kuptuarit e tregut të pasurive të paluajtshme të vendit të synuar, të ruhesh nga rreziqet e luhatjeve të monedhës dhe të mendosh për menaxhimin e pronës, veçanërisht nëse bëhet nga distanca.

A keni pyetje në lidhje me blerjen e pasurive të paluajtshme me kredi? Këshilltarët tanë janë aty për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja 7 ditë në javë drejtpërdrejt WhatsApp. Na kërkoni më shumë informacion dhe ne do të jemi të lumtur t'ju përgjigjemi!

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe interneti, ju pranoni përdorimin e cookies dhe teknologjive të tjera të ngjashme. Më shumë informacion këtu.

Lica
4.9
Based on 180 reviews
mundësuar nga Google
Ricardo Andre
Ricardo Andre
12:55 24 prill 24
Despo Dimitriou
Despo Dimitriou
12:43 23 24 prill
Omar Gourgel është një person shumë kompetent dhe inteligjent. Ai është i etur për të ndihmuar dhe për të gjetur zgjidhjen më të mirë. Faleminderit për përpjekjet tuaja për të më ndihmuar me financimin tim.
Klaudia Kosta
Klaudia Kosta
12:28 23 24 prill
See All Reviews
js_loader

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!