Kredi biznesi kur doni të rriteni!

kredi për biznesin

Rritja e biznesit tuaj është një qëllim kyç në mendjet e çdo sipërmarrësi që lexon këtë artikull. Pavarësisht nëse ka para për të kapur një mundësi ose për të bërë një blerje tashmë të vendosur, sipërmarrësit gjithmonë i duhen fonde për të arritur qëllimet e tij. Lica ju shpjegon se si të merrni shpejt kredi biznesi dhe mbi të gjitha cilat janë avantazhet e zgjidhjes që ne ofrojmë.

Si të merrni një kredi biznesi?

Merrni një kredi për SME-të mund të duket si një proces i gjatë dhe i lodhshëm. Megjithatë, procesi është po aq i lehtë sa kur aplikoni për një kredi private. Në kundërshtim me besimin popullor, do t'ju kërkohen vetëm disa dokumente për të kryer një analizë fillestare. Pastaj, dhe nëse keni të drejtë për kredi biznesi, do t'ju kërkohen disa dokumente shtesë. Por mos u frikësoni! Lica është pranë jush gjatë gjithë procesit! Këtu janë hapat e ndryshëm që duhen ndjekur për të marrë një kredi biznesi.

kredi për biznesin

1. Bëni kërkesën tuaj

Hapi i parë është të kryeni aplikimin tuaj për kreditimin e SME-ve. Operacioni nuk duhet të zgjasë më shumë se disa minuta. Sidomos nëse tashmë e dini se sa shumë doni të merrni. Nëse është e nevojshme, mund ta plotësoni menjëherë kërkesën tuaj duke përdorur lidhjen e mëposhtme:

Në kundërshtim me besimin popullor, një aplikim për kredi biznesi përbëhet nga vetëm rreth dhjetë pyetje. Këto lidhen kryesisht me detajet e kontaktit të kompanisë dhe informacionin e përgjithshëm të aplikantit. Prandaj nuk bëhet fjalë për përgatitjen e dokumenteve të caktuara në këtë fazë!

2. Dërgoni dokumentet e kërkuara nga specialisti i kredisë SME

Pas marrjes së aplikimit për kredinë e biznesit, një specialist do të studiojë fillimisht dosjen tuaj. Sipas informacionit të marrë gjatë kërkesës suaj dhe atyre të disponueshme në regjistri Teledata (CRIF), ai do të jetë në gjendje të përcaktojë se cilat dokumente do t'ju kërkohen. Këtu është një listë jo shteruese e dokumenteve që kërkohen përgjithësisht për të përcaktuar kapacitetin huamarrës të kompanisë:

 • Llogaritë vjetore (bilanci, fitimi dhe humbja)
 • Një deklaratë nga llogaria kryesore bankare e kompanisë
 • Tatimi i fundit i kompanisë
 • Një kopje e dokumentit të identitetit të administratorit(ve)

Në varësi të informacionit të analizuar në këtë listë të parë dokumentesh, specialisti i kredisë së biznesit mund t'ju kërkojë dokumente shtesë mbështetëse për të përmirësuar cilësinë e dosjes suaj. Në Lica, qëllimi ynë kryesor është t'ju arrijmë financimi me kushtet më të mira të mundshme. Prandaj, shpesh bëhet një kërkesë për dokumente shtesë për të përmirësuar shanset tuaja për të marrë financimin e dëshiruar.

3. Përgjigjuni çdo pyetjeje shtesë

Bazuar në të gjitha dokumentet e marra dhe të analizuara, specialist krediti biznesi me siguri do t'ju bëjë disa pyetje për të sqaruar situatën. Këto janë shpesh pyetje që lidhen me transaksionet e llogarisë. Këto nuk mund të kuptohen gjithmonë pa shpjegim.

Kur marrin një vendim për të dhënë financim, institucionet kredituese duhet të jenë të sigurta që biznesi është i shëndetshëm dhe se perspektiva e biznesit është e mirë. Kjo është arsyeja pse është gjithmonë e preferueshme që këshilltarin tuaj të kreditit nga Lica keni të gjitha kartat në dorë për të përgatitur dosjen tuaj përpara se ta dorëzoni atë tek organizatat huadhënëse.

4. Tregoni pak durim?

Kur kemi një projekt për të bërë ose një situatë urgjente për t'u zgjidhur, ne do të donim që gjërat të ecin përpara shumë shpejt! Megjithatë, është e rëndësishme të kuptohet se një huadhënës nuk ka të njëjtat prioritete si një huamarrës. Në të vërtetë, një kompani dëshiron të arrijë një objektiv specifik sa më shpejt të jetë e mundur duke marrë fonde. Megjithatë, objektivi i huadhënësit është për të marrë një përfitim të mirë për kreditë që u jep klientëve të saj. Meqenëse shpejtësia është shpesh një burim gabimesh ose keqinterpretimesh, prandaj është e natyrshme që huadhënësi të marrë pak kohë për të analizuar saktë situatën e një kompanie.

Në Lica ne jemi plotësisht të vetëdijshëm për prioritetet tuaja. Kjo është arsyeja pse ne jemi të përkushtuar që ta përpunojmë skedarin tuaj në kohë rekord. Jonë procesi duke qenë plotësisht i dixhitalizuar, personat e përfshirë në dosjen tuaj mund ta bashkojnë dosjen tuaj shumë shpejt përpara se ta dorëzojnë atë në institucionet e huadhënies. Pasi të keni depozituar në banka, ne kryejmë një ndjekje të përpiktë të dosjes suaj deri në marrjen e kredisë.

Përparësitë e kredisë për NVM-të

Një kompani mund të marrë fonde në mënyra të ndryshme. Këtu është një grafik që përmbledh të gjitha mundësitë që një kompani të marrë para në dorë. Secili prej këtyre burimeve të financimit do të ofrojë avantazhe dhe disavantazhe në varësi të situatës së biznesit tuaj. Në këtë kapitull, ne do t'ju njohim me avantazhet e kreditimit të biznesit.

kredi për biznesin
Burimi: kmu.admin.ch -> Financimi: pasqyrë e burimeve të financimit

Ndryshe nga burimet e ndryshme të financimit të shpjeguara më sipër, kredia e biznesit është një zgjidhje e aksesueshme shpejt. Përveç kësaj, shumat e zotuara janë shpesh më të larta në krahasim me burimet e brendshme të financimit. Sa i përket krahasimit ndërmjet financimi i borxhit ose financimi me kapital, krediti SME-të kërkojnë më pak ose aspak dokumente mbështetëse në afat të mesëm dhe afatgjatë. Në të vërtetë, financimi i marrë nëpërmjet një investitori ose një emetimi obligacioni do të kërkojë që kompania të raportojë dhe raportojë rregullisht për këto aktivitete derisa shuma e kryer të rimbursohet. Përkundrazi, një kredi biznesi, pasi të jepet, nuk do t'ju kërkojë më të justifikoni zhvillimin e aktiviteteve tuaja.

Përfitimet e kredisë për bizneset:

 • Shuma që mund të merret hua është shpesh më e lartë
 • Procesi i abonimit është relativisht i shpejtë
 • Norma e interesit është midis 2% dhe 9%
 • Afati i shlyerjes mund të jetë deri në 7 vjet
 • Nuk ka nevojë të arsyetohet me kohë arsyeja e huasë

Sipas këtyre 5 avantazheve, kredia e biznesit është një zgjidhje ideale për sipërmarrësit që duan akses të shpejtë dhe të lehtë në para. Në varësi të situatës së biznesit tuaj dhe nevojave tuaja, specialisti i kredisë së biznesit në Lica do t'ju udhëzojë në çdo rast për zgjidhjen më të përshtatshme. Merrni kohë për të bëni kërkesën tuaj pa detyrim dhe ne do të përcaktojmë me ju se cilat janë opsionet tuaja të huamarrjes.

2 kushtet për të marrë një kredi biznesi

kredi për biznesin

Ashtu si me të gjitha llojet e financimit, një biznes duhet të plotësojë disa kritere përpara se të përfitojë nga një kredi biznesi. Këtu janë përgjithësisht dy pikat që duhen respektuar për t'u siguruar që të merrni financim:

 • Kompania duhet të ekzistojë për të paktën 2 vjet
 • Qarkullimi duhet të jetë i barabartë ose më i madh se 100,000 CHF.-

Këto dy kushte janë të vetmet rregulla vërtet përcaktuese për studimin e dosjes suaj. Kjo nënkupton që një kompani që ka një padi ose një humbje në vitin aktual mund të marrë shumë mirë financim pasi të analizojë situatën e saj.

Po sikur kompania ime nuk i plotëson këto kritere?

Në këtë rast, është e mundur që të drejtoheni në një zgjidhje kredie private. Kjo do ta bëjë më të lehtë për ju marrjen e parave të gatshme ndërkohë që biznesi juaj mund të përmbushë dy kriteret e lartpërmendura. Një kredi private, në varësi të situatës suaj, mund t'ju mundësojë të merrni nga 5,000 CHF.- dhe 400,000 CHF.-. Kjo është një shumë e rëndësishme me të cilën mund të ecni përpara në qëllimin tuaj.

Zhvilloni biznesin tuaj me zgjidhjen e kreditit të biznesit të Lica

Një kredi biznesi ju ofron një mundësi shumë interesante për të zhvilloni aktivitetet tuaja. Edhe pse ka burime të tjera financimi, kredia e biznesit mbetet zgjidhja më e mirë për akses të shpejtë në para.

Nëse qëllimi juaj tashmë është vendosur ose jeni ende në mëdyshje në projektin tuaj, merrni kohë për ta realizuar aplikimin tuaj për kreditimin e SME-ve me Lica. Specialistët tanë janë aty për t'ju këshilluar pa pagesë dhe pa detyrim. Kjo do ta bëjë më të lehtë për ju që të gjeni zgjidhjen më të mirë. Kjo, duke ditur paraprakisht se cili është kapaciteti huamarrës i kompanisë suaj.

Sa më herët të filloni aplikimin tuaj për financimin e biznesit, aq më shpejt mund të pozicionoheni në një mundësi të re. Si një sipërmarrës, sigurisht që e dini rëndësinë e të qenit në gjendje të veproni shpejt kur të shfaqet një mundësi. Duke u mbështetur në shërbimet të një ndërmjetësi neutral dhe të pavarur si Lica, do të jeni të sigurtë se do të këshilloheni në mënyrë të përsosur dhe do të përfitoni nga zgjidhja më e mirë e kreditimit të biznesit në Zvicër.

A keni pyetje përpara se të aplikoni për një kredi për SME? Këshilltarët tanë janë aty për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja 7 ditë në javë direkt në WhatsApp. Na kërkoni më shumë informacion dhe ne do të jemi të lumtur t'ju përgjigjemi!

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe interneti, ju pranoni përdorimin e cookies dhe teknologjive të tjera të ngjashme. Më shumë informacion këtu.

Lica
4.9
Based on 205 reviews
mundësuar nga Google
Thibault Rouviere
Thibault Rouviere
19:29 15 24 korrik
Mirko Ciullo
Mirko Ciullo
09:43 10 24 korrik
Z. Manuel Ognissanti është një person shumë korrekt, i dobishëm dhe i sjellshëm. Unë isha shumë i lumtur me të
Niklaus Ducret
Niklaus Ducret
06:48 08 24 korrik
Ndjekje e mirë e klientit, reagime shumë të mira Mara ishte e shkëlqyer dhe e ndoqi mirë dosjen time.
See All Reviews
js_loader

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!