Si të zgjidhni midis një qiraje apo një kredie?

leasing ose kredit

A ëndërroni të vozitni në një makinë të bukur krejt të re? Megjithatë, si shumë njerëz, buxheti juaj nuk ju lejon të blini një automjet pa financim. Për më tepër, kur zgjidhni midis një leasing ose një kredie, ju nuk e dini domosdoshmërisht se cila është zgjidhja më e mirë për ju!

Për të thënë të vërtetën, këto dy zgjidhje financimi kanë avantazhe dhe disavantazhe. Në këtë artikull të ri, ne ju japim këshillat e duhura për të shmangur humbjet financiare. Lexim i mirë!

Dallimet themelore midis qiradhënies dhe kredisë?

Dhënia me qira:

Një kontratë qiraje është në fakt një qira me një opsion për të blerë. Prandaj, ai përmban tre lojtarë:

  1. një tregtar;
  2. një kompani leasing;
  3. dhe ti !

Në kundërshtim me kredi private ju nuk e zotëroni makinën gjatë qirasë. Ju i paguani një qira mujore fikse pronarit të saj, kompanisë së leasing-ut, gjatë periudhës së qirasë. Në fund të kontratës, ju mund të blini makinën e përdorur duke paguar vlerën e saj të mbetur. Duke pasur parasysh se si funksionon, qiradhënia në përgjithësi ofron norma më të favorshme sesa kredia.

Dhe merita:

Kredia private është një kredi e dhënë nga një institucion financiar i palës së tretë. Pasi të keni marrë fondet, ju mund t'i dispononi lirisht dhe për këtë arsye të blini automjetin që dëshironi! Si huamarrës, duhet t'ia ktheni shumën totale institucionit të kreditit duke respektuar afatet fikse. Me një kredi private, automjeti juaj ju përket juve dhe për këtë arsye jeni i lirë të bëni atë që dëshironi me të! Norma e interesit do të jetë më e lartë ose më e ulët në varësi të situatës suaj dhe ofertave të marra.

Cila është më e lira nga të dyja?

Nëse i referohemi vetëm numrave, kostot e leasing-ut janë dukshëm më të ulëta krahasuar me kredinë konsumatore. Shpjegimi është shumë i thjeshtë dhe luhet vetëm me interesa më të ulëta me qira. Në të vërtetë, duke qenë se kompania e lizingut mbetet pronari i vetëm i automjetit, ajo mund të përballojë të ketë një normë interesi më të ulët për shkak të një rreziku më të ulët të humbjes së fondeve.

Prandaj, kompania e lizingut do të bëjë një peng për makinën tuaj duke treguar në lejen e qarkullimit se është pronari i automjetit. Ky mbishkrim mban emrin e kodi 178 » dhe mund të jetë burim i problemeve të ndryshme siç tregohet ky artikull 20 minuta.

leasing ose kredit

Po, megjithatë kredia private ofron shumë përparësi!

Kjo është e vërtetë dhe për më tepër diferenca në kosto në favor të leasing-ut mbetet relativisht e vogël, veçanërisht në krahasim me avantazhet e ndryshme të kredisë private.

  1. Ju jeni pronari i automjetit, kështu që mund të bëni çfarë të doni me të. Nuk ka nevojë të presësh apo të negociosh me kompaninë leasing për t'u ndarë me automjetin! Në ditët e sotme, kontratat e leasing-ut lidhen shpesh për një periudhë 4-vjeçare. Gjatë kësaj periudhe të gjatë, mund të ndodhin shumë gjëra që do t'ju bëjnë të ndërroni makinën tuaj, për shembull.
  2. Me një qira, ju duhet të blini përsëri automjetin tuaj në fund të kontratës. Oferta e leasing-ut ishte shumë tërheqëse dhe për fat të keq ju nuk i keni kushtuar rëndësi çmimit që duhet paguar në fund të kontratës suaj. Në varësi të pagesave mujore të llogaritura dhe kilometrave të kaluara, çmimi përfundimtar i blerjes së automjetit mund të rezultojë shumë i pjerrët!
  3. Me një kredi private nuk ju interesojnë kilometrat e kaluar. Dhe po, kush thotë leasing, thotë gjithashtu se numri i kilometrave të përshkuar çdo vit është i kufizuar. Nëse i keni tejkaluar kilometrat në fund të kontratës suaj të lizingut, do t'ju duhet të paguani për to. Çmimi për kilometër i tejkaluar mund të variojë nga 3 deri në 12 cent në varësi të markave dhe kushteve të kontratës suaj. Duke supozuar një tejkalim prej 30,000 kilometrash, fatura përfundimtare shtesë mund të variojë nga 900.- CHF në 4500.-.

në përmbledhje, krediti prandaj është pak më e shtrenjtë, por ju ofron më shumë liri dhe më shumë siguri financiare në këmbim!

Tabela krahasuese e kredisë ose leasing-ut

Këtu është një tabelë që përmbledh avantazhet dhe disavantazhet e këtyre dy zgjidhjeve financuese.

Specifikat LeasingKredi
Pronësia e automjetitKompania e leasing-utje ti!
KilometratLimitete pakufizuar
Rishitje e automjetitE veshtire dhe e negociueshmeLiri totale
Vlera e mbeturAutomjeti duhet të blihetNuk ekziston
Normat e interesitNdryshon nga 0% në 5%Ndryshon nga 3.9% në 9%
Kursimet tatimoreInteresi nuk është i zbritshëmInteresi është i zbritshëm
Viti i automjetitMakina nuk duhet të jetë më e vjetër se 5 vjetJu jeni të lirë të zgjidhni
Depozitë me blerjen e automjetitJu duhet të depozitoni një depozitëNuk kërkohet depozitë
Veshja dhe mirëmbajtja e automjetitAutomjeti juaj duhet të mbetet i patëmetëTi zgjedh!
SigurimiSigurimi i përplasjes është i detyrueshëmAsnjë detyrim përveç sigurimit të përgjegjësisë

Pavarësisht tërheqjes financiare të leasing-ut, ai ende imponon shumë kufizime! Prandaj kredia është pak më e shtrenjtë, por ju ofron shumë më tepër avantazhe!

Konkluzioni ynë për të zgjedhur midis qirasë apo kredisë

Siç do ta keni vënë re, kredia private mbetet më e favorshme! Megjithatë, pavarësisht nga kufizimet, dhënia me qira mund të jetë interesante edhe në rastet e mëposhtme:

  1. Nëse jeni kompani ose person i vetëpunësuar, pagesat mujore do të jenë gjithashtu të zbritshme;
  2. Në rast se jeni absolutisht i sigurt se nuk i kaloni kilometrat;
  3. Dhe së fundi, nëse jeni duke kërkuar për një automjet të ri dhe një qira përputhet në mënyrë të përkryer me nevojat tuaja.

Përndryshe, me siguri do të zgjidhni zgjidhjen e kreditit për të financuar makinën tuaj të re! Nëse aktualisht keni një qira, duhet të dini gjithashtu se është gjithmonë e mundur ribleni qiranë tuaj duke përdorur një kredi. Ky proces është falas dhe do t'ju shpëtojë nga detyrimi për të paguar një shumë të madhe në fund të qirasë.

Ju mund të kërkoni një ofertë jo të detyrueshme dhe të bëni krahasimin!

Lica ju këshillon në mënyrë neutrale dhe objektive në pyetjet tuaja financiare

Tani që i dini mirë ndryshimet midis qiradhënies dhe kredisë, gjeni kohë për të kërkuar nga specialistët tanë që të gjejnë zgjidhjen më të mirë. Gjithmonë mund të mbështeteni në Lica që do t'ju shoqërojë në mënyrë konfidenciale në hapat tuaj.

A keni pyetje përpara se të bëni kërkesën tuaj? Këshilltarët tanë janë aty për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja 7 ditë në javë direkt në WhatsApp. Na pyesni për më shumë informacion dhe ne do të jemi të lumtur t'ju përgjigjemi!

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe interneti, ju pranoni përdorimin e cookies dhe teknologjive të tjera të ngjashme. Më shumë informacion këtu.

Lica
4.9
Based on 180 reviews
mundësuar nga Google
Ricardo Andre
Ricardo Andre
12:55 24 prill 24
Despo Dimitriou
Despo Dimitriou
12:43 23 24 prill
Omar Gourgel është një person shumë kompetent dhe inteligjent. Ai është i etur për të ndihmuar dhe për të gjetur zgjidhjen më të mirë. Faleminderit për përpjekjet tuaja për të më ndihmuar me financimin tim.
Klaudia Kosta
Klaudia Kosta
12:28 23 24 prill
See All Reviews
js_loader

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!