Bëj një blerje pasurie të paluajtshme jashtë vendit me një kredi private!

Blerja e pasurive të paluajtshme jashtë vendit

Bërja e një blerjeje të pasurive të paluajtshme jashtë vendit është mjaft e mundur, me kusht që të gjeni financim. Është gjithashtu thelbësore të dini disa këshilla për të qenë të qetë kur blini pasuri të paluajtshme jashtë vendit. Dëshironi ta bëni projektin tuaj realitet? Pra, zbuloni se si të merrni një kredi për të blerë pronën tuaj!

Financimi i një blerjeje të pasurive të paluajtshme jashtë vendit: si ta bëni atë?

Lica do t'ju ndihmojë shumë në projektin tuaj! Në të vërtetë, ne studiojmë ofertat e financimit në treg për të gjetur atë që do t'i përshtatet më së miri pritshmërive tuaja. Më pas, ne ndërhyjmë deri në vënien në dispozicion të fondeve dhe në fund, ju shoqërojmë deri në blerjen e shtëpisë tuaj.

Prandaj, ne vendosim të gjitha aftësitë tona në shërbimin tuaj për të bërë blerjen tuaj të pasurive të paluajtshme jashtë vendit. Me Lica përfitoni falas nga shërbimet e mëposhtme:

 • gjetja e financimit që plotëson nevojat tuaja;
 • shërbim i personalizuar sipas objektivit tuaj;
 • një ekip i përbërë nga specialistë të ndryshëm;
 • një zgjedhje zgjidhjesh e përbërë nga ofertat më të mira të tregut;
 • me shkallën më të lartë të pranimit në Zvicër

Bankat në Zvicër përgjithësisht nuk financojnë objekte të pasurive të paluajtshme jashtë vendit…

Në të vërtetë, në Zvicër bankat që do të financonin shtëpitë e pushimit jashtë vendit janë pothuajse inekzistente. Megjithatë, ka banka të huaja që financojnë prona në vendet ku ndodhen degët e tyre jashtë shtetit. Për të gjetur financim, është gjithashtu e mundur t'u drejtoheni bankave lokale. Në të dyja rastet, qasja është shumë kufizuese dhe kërkon përgatitjen e një skedari me kompleksitet të madh. Aplikimi për financim nga një bankë lokale ku ndodhet prona është një ide shumë e keqe. Në të vërtetë, do të përballeni me probleme rregullimi, përkthimi dhe mirëkuptimi. Një kredi në valutë mund të jetë problematike edhe me variacionet e kursit të këmbimit.

Në mënyrë ideale financoni blerjen e pasurive të paluajtshme jashtë vendit me një kredi në Zvicër.

Lica ju shoqëron derisa të merrni fondet tuaja!

Siç do ta keni kuptuar, zgjidhja më e mirë për blerjen e pasurive të paluajtshme jashtë vendit është të përfitoni nga kredia private me kushte të favorshme.

Kredia private: një zgjidhje e shkëlqyer për blerjen e pronave jashtë vendit

Është me të vërtetë një alternativë e shkëlqyer për blerjen e pasurive të paluajtshme jashtë vendit. Ky lloj gati ka avantazhin se nuk është caktuar për ndonjë qëllim të caktuar. Me një kredi private, ju mund t'i shpenzoni paratë tuaja siç e shihni të arsyeshme! Dhe kështu veçanërisht për blej pasuri të paluajtshme.

Prandaj, kredia private ka përparësitë e mëposhtme duke blerë pasuri të paluajtshme jashtë vendit:

 • Financimi deri në 400,000 CHF.-
 • Afati i shlyerjes deri në 10 vjet
 • Norma e favorshme e interesit sipas dosjes suaj

Meqenëse jeni të lirë të shpërndani fondet tuaja sipas dëshirës, ju keni të gjitha paratë për të financuar blerjen tuaj dhe kostot që rezultojnë. Për më tepër, duke pasur fondet tuaja në para të gatshme, ju jeni në një pozicion të fortë për të negociuar çmimin e blerjes së ardhshme të pronës tuaj jashtë vendit.

Përfitimi i një kredie me kushte të favorshme është pra një zgjidhje e shkëlqyer për blerjen e pasurive të paluajtshme jashtë vendit. Do të jeni të lirë të blini objektin e ëndrrave tuaja dhe gjithashtu do të mund të negocioni më lehtë çmimin e tij.

Sidoqoftë, përpara se të bëni blerjen, do të jetë e nevojshme t'i kushtoni vëmendje pikave të ndryshme. Ne do t'i rendisim ato për ju në këtë artikull. Vazhdim i mbarë në leximin tuaj!

Këtu janë pikat që duhet të kontrolloni përpara se të blini një pronë jashtë vendit

Regjistri i tokës: si funksionon?

Jashtë vendit, regjistrat e tokës janë të ndryshëm nga ato në Zvicër. Ju duhet t'i bëni vetes disa pyetje:

Për të gjetur veten dhe për të shmangur surprizat e pakëndshme, mund të telefononi profesionistët në vend. Është e mundur të kërkoni ndihmën e një noteri, një avokati, një këshilltari apo edhe ndërmjetësi. Ekipi i specializuar në Lica gjithashtu mund t'ju mbështesë dhe t'ju përgjigjet pyetjeve tuaja të ndryshme.

Është gjithashtu e rëndësishme të regjistroni pronën tuaj në regjistrin e tokave të vendit në fjalë. Përpara se të vërtetoni blerjen tuaj, rekomandohet që të telefononi një specialist.

Kostot kur blini prona jashtë vendit

Dhe po, si në Zvicër, ju do të duhet të paguani shpenzimet e blerjes së pronës tuaj. Këto në përgjithësi përbëhen nga tarifat e ndërmjetësit, tarifat e noterit ose avokatit dhe taksa të ndryshme në varësi të vendit në të cilin po blini pronën tuaj. Jini gjithmonë shumë të vëmendshëm ndaj këtyre kostove të ndryshme dhe kërkoni këshilla ose mendime nga një palë e tretë përpara se t'i paguani ato.

Sistemi tatimor dhe taksat e vendit të huaj

Të zotërosh një pronë jashtë vendit është e mirë, megjithatë, do t'ju duhet të paguani taksa dhe tarifa. Një mall me të vërtetë shpesh taksohet në vendin ku ndodhet. Jini të sigurt, zakonisht nuk do të taksoheni dy herë falë traktateve të taksimit të dyfishtë.

Blerja e pasurive të paluajtshme jashtë vendit

Në parim, si pronar i pasurive të paluajtshme jashtë vendit, së pari duhet të mësoni për taksat e mëposhtme:

 1. Të drejtat e transferimit: Kjo është një taksë një herë që do të paguhet gjatë blerjes së pronës.
 2. Takse pronesie: është taksë vjetore në raport me vlerën e pasurisë.
 3. Taksimi i të ardhurave nga qiraja: Kjo është shpesh një taksë mbi qiratë që merrni duke dhënë me qira pronën tuaj. Në Zvicër, të ardhurat e saj nga qiraja i shtohen të ardhurave tuaja. Nëse prona juaj nuk jepet me qira, autoritetet tatimore në Zvicër do të përcaktojnë një vlerë qiraje (të ardhura teorike) dhe do ta shtojnë atë në të ardhurat tuaja në Zvicër.
 4. Taksa mbi pasurinë: Si pronar jashtë vendit, vlera e pronës suaj minus çdo borxh i lidhur me të, do t'i shtohet pasurisë tuaj në Zvicër. Për shembull, nëse objekti juaj ka një vlerë tatimore prej 200,000.- dhe ju keni një borxh prej 100,000.- për këtë pronë, pasuria juaj në Zvicër do të rritet me 100,000.-.

Pasuri të paluajtshme jashtë vendit: a administrohet nga një agjenci imobiliare?

Në përgjithësi po, dhe kjo do t'ju lejojë të jeni më të qetë! Këshilla jonë: blini pronat tuaja të para jashtë vendit nga agjenci ose menaxherë të njohur!

Vendndodhja gjeografike e objektit

Ky është një element shumë i rëndësishëm në varësi të objektivit tuaj të qirasë. Nëse planifikoni të merrni me qira pronën tuaj në baza vjetore ose sezonale, kontrolloni me kujdes perspektivat e qirasë. Për shembull, mund të kërkoni në njoftimet lokale për të kontrolluar shkallën e vendeve të lira të punës ose të përdorni një aplikacion si " ebookers për të kontrolluar çmimet e qirave për pushime në zonën që po kërkoni.

Perspektivat e ndryshme të zhvillimit në zonën ku ndodhet objekti

A ka transport publik? Sa larg janë shërbimet e kujdesit shëndetësor? A ka qendra tregtare aty pranë? Sa km larg është aeroporti i parë? Të gjitha këto pyetje duhet të bëhen dhe ju duhet t'i merrni parasysh për të vlerësuar saktë çmimin e blerjes së pronës tuaj jashtë vendit.

Bëni një ekspertizë përpara se të bëni blerjen tuaj

Jashtë vendit, standardet dhe objektet nuk janë gjithmonë aq të larta sa në Zvicër. Pasi kemi gjetur shtëpinë apo apartamentin e ëndrrave të tij, rekomandohet të bëhet ekspertiza. Për këtë, ka kuptim të thërrisni një specialist ndërtimi. Telefononi gjithashtu një specialist instalimi dhe automatizimi në shtëpi. Kështu, do t'ju garantohet të blini pasuri të paluajtshme që plotësojnë pritshmëritë tuaja.

Konkluzioni ynë për blerjen e pasurive të paluajtshme jashtë vendit

Lica ka përvojë të gjerë në fushën e financimit të pasurive të paluajtshme jashtë vendit. Ne ju mbështesim falas për një numër të madh çështjesh dhe ju kurseni në procedurat tuaja administrative duke shmangur grackat e zakonshme.

Ashtu si me çdo lloj financimi, do të jetë gjithmonë e këshillueshme që të analizohet me kujdesin më të madh situata aktuale e çdo kredimarrësi për të kaluar më pas tek zgjidhja më e mirë pa humbur kohë.

Prandaj ne besojmë se është gjithmonë më mirë të investoni pak më shumë kohë në fillim të marrëdhënies për të rritur shanset tuaja për të dhënë kredi. Kjo është arsyeja pse, Lica favorizon në të gjitha rastet një qasje të personalizuar ndaj pyetjes dhe gjithmonë merr kohë për të njohur mirë klientët e saj.

Tani që i dini këshillat kryesore për të kryer blerja e pasurive të paluajtshme jashtë vendit, gjithçka që duhet të bëni është të paraqisni kërkesën tuaj. Me Lica është e thjeshtë, e shpejtë dhe efikase! Dhe po, ju e dorëzoni kërkesën tuaj online në më pak se 5 minuta dhe më pas ekipet tona të specializuara bëjnë punën për ju. Kjo ju kursen kohë dhe para!

A keni pyetje përpara se të bëni kërkesën tuaj? Këshilltarët tanë janë aty për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja 7 ditë në javë direkt në WhatsApp. Na pyesni për më shumë informacion dhe ne do të jemi të lumtur t'ju përgjigjemi!

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe interneti, ju pranoni përdorimin e cookies dhe teknologjive të tjera të ngjashme. Më shumë informacion këtu.

Lica
4.9
Based on 205 reviews
mundësuar nga Google
Thibault Rouviere
Thibault Rouviere
19:29 15 24 korrik
Mirko Ciullo
Mirko Ciullo
09:43 10 24 korrik
Z. Manuel Ognissanti është një person shumë korrekt, i dobishëm dhe i sjellshëm. Unë isha shumë i lumtur me të
Niklaus Ducret
Niklaus Ducret
06:48 08 24 korrik
Ndjekje e mirë e klientit, reagime shumë të mira Mara ishte e shkëlqyer dhe e ndoqi mirë dosjen time.
See All Reviews
js_loader

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!