Pse të blini përsëri kredinë tuaj private, kartat tuaja të kreditit dhe madje edhe qiranë tuaj?

ribleni kredinë tuaj private

Dëshironi të merrni përgjegjësinë për të ardhmen tuaj financiare dhe të kurseni para për këtë vit të ri? Pse të mos blini kredinë tuaj private? Është një detyrë që mund të duket e frikshme! Por me informacionin e duhur dhe ndihmën e Lica, do të lehtësoheni shpejt financiarisht në fund të çdo muaji. Në këtë artikull të ri, ne do të mbulojmë të gjitha temat që duhet të dini rreth blerjes së kredive tuaja private dhe veçanërisht se si të vazhdoni. Me strategjinë e duhur, ju mund të përmirësoni rezultatin tuaj të kreditit, të zvogëloni shpenzimet tuaja dhe në fund merrni kontrollin e së ardhmes suaj financiare.

Cilat janë financimet që mund të blini?

Shlyeni kredinë tuaj private

Në varësi të institucioneve financiare, situatës tuaj personale dhe mënyrës se si do të jetë paraqitur dosja juaj, kushtet e kredi private mund të ndryshojnë shumë. Kur bëhet fjalë për blerjen e kredisë tuaj private, vetëm një objektiv ka rëndësi: Merrni kushtet më të mira të mundshme!

Në të vërtetë, në varësi të tarifës, kushteve dhe kohëzgjatjes së kontratës suaj private të kredisë, pagesa juaj mujore lehtë mund të përgjysmohet.

Shlyeni kartat tuaja të kreditit

Eshtë e panevojshme të thuhet se interesi për kartat tuaja të kreditit është i tepruar. Në të vërtetë, këto janë rreth 12%. Përveç kësaj, tundimet për t'u abonuar në një kartë krediti janë të shumta. Pavarësisht nëse bëhet fjalë për një blerje me kredi ose një ofertë joshëse kur hapni një llogari të re bankare, do t'ju kërkohet rregullisht të regjistroheni për një kartë të re krediti.

Kurthi është i ashpër pasi ju keni menjëherë dhe lehtësisht një shumë shtesë parash për të bërë blerjet tuaja. Megjithatë, kur shtoni tarifat e kartës suaj të kreditit dhe pagesat që do të bëhen në fund të muajit, fatura bëhet shpejt e kripur.

Kjo është arsyeja pse, shlyerja e të gjitha kartave tuaja të kreditit mund t'ju lejojë të gjeni një bilanc në buxhetin tuaj. Nuk ka më tarifa dhe vetëm një pagesë të vogël mujore për të shlyer çdo muaj.

Blerja e qirasë suaj

Leasing-u është një zgjidhje financimi që përgjithësisht ofron një normë interesi të favorshme. Pra, nuk ka vërtet problem atje. Sidoqoftë, kurthet me një qira do të qëndrojnë më tepër në elementët e mëposhtëm:

Aftësia e aplikantit për të marrë hua shpesh llogaritet gabimisht

Kështu që ju rrezikoni të jeni më në fund viktimë enjë raport shumë i lartë borxhi. Si rezultat, mund të mos jeni më në gjendje të përmbushni angazhimet tuaja financiare.

Në fund të qirasë, do t'ju duhet ta ktheni automjetin në gjendje të mirë me kilometrazhin e rënë dakord ose të paguani vlerën e mbetur

Dhe po, një leasing është më shumë si një qira sesa një financim si i tillë. Prandaj, një qira nënkupton që një palë e tretë (shitësi i makinës) mbetet pronar i automjetit. Dhe kjo për të gjithë kohëzgjatjen e qirasë. Kur e ktheni automjetin në fund të kontratës suaj të qiradhënies, surpriza të pakëndshme mund të grumbullohen shumë shpejt. Tejkalimi i kilometrazhit dhe/ose riparimi i automjetit do t'ju faturohet me një çmim ari! Skenari i dytë që do të ishte blerja e automjetit në fund të kontratës mund t'ju nxjerrë nga kjo situatë e keqe! Por a është ende e nevojshme që të keni buxhetuar kursime të mjaftueshme për të bërë pagesën e vlerës së mbetur.

Për të përmbledhur, leasing është një zgjidhje e shkëlqyer nëse jeni të sigurt se do të jeni në gjendje ta blini përsëri automjetin në fund të kontratës suaj. Në mënyrë të ngjashme, nëse jeni të garantuar të mos e kaloni kilometrazhin e rënë dakord dhe të jeni të kujdesshëm me automjetin tuaj, dhënia me qira mund të jetë përfundimisht një alternativë e mirë.

ribleni kredinë tuaj private

Nëse keni dyshime në lidhje me qiranë tuaj dhe pikat e përmendura, mund të jetë koha të mendoni për ta blerë atë përsëri. Në të vërtetë, me një riblerje e leasing-ut tuaj, jo më probleme me vlerën e mbetur, jo më shqetësime me kilometrazhin dhe aq më pak me gjendjen e makinës suaj. Ju jeni pronari i automjetit tuaj dhe bëni atë që dëshironi me të! Përveç kësaj, në varësi të kohëzgjatjes së zgjedhur, pagesa juaj e re mujore mund të jetë shumë e dobishme.

Kur blini kredinë tuaj private, ju përmirësoni buxhetin tuaj çdo muaj

Për të kuptuar plotësisht se cilat mund të jenë kursimet tuaja të mundshme çdo muaj, ne kemi hartuar një tabelë krahasuese të situatës para dhe pas blerjes së financimit tuaj ekzistues. Rezultati është i mahnitshëm! Me Shërbimet Lica, ju mund të shlyeni kredinë tuaj dhe të kurseni disa mijëra franga çdo vit.

Lloji i financimitKohëzgjatja (muaj)Në rritjeVlerësonipagese mujore
Kredi private60CHF 45'000,009.95%955.00
Karta e kreditit 112CHF 3'200,0012%284.30
Kartë krediti 2124'500,00 CHF12%399.85
Leasing4835'000,00 CHF4.50%595.95
Total87'700,00 CHF2'235.10
Financim i ri8487'700,00 CHF5.90%1'276,95

Me një shlyerje të financimit tuaj, do të vini re se pagesa juaj e re mujore rritet në 1'276,95 CHF në vend të 2'235,10 CHF që duhet të paguanit deri më tani. Prandaj mund të kurseni 958,15 CHF çdo muaj. Do të thotë më shumë se 10,000.- çdo vit!

Prandaj, blerja e kredisë tuaj private dhe financimit ekzistues ju ofron mundësinë për të fituar disa mijëra franga çdo vit.

Çfarë duhet të keni parasysh kur blini kredinë tuaj private

Megjithëse Lica do të kujdeset për të gjitha hapat për ju, këtu janë elementët që duhet të keni parasysh kur blini kredinë tuaj private.

  • Lloji i kredisë
  • Norma e interesit
  • Kushtet e rimbursimit
  • Shuma e rimbursimit
  • Dhe afati i kredisë

Lloji i kredisë është i rëndësishëm sepse përcakton norma e interesit dhe kushtet e shlyerjes. Për shembull, normat e interesit të kredisë personale janë më të larta ose më të ulëta në varësi të kushteve të marra dhe institucioneve kredituese. Kushtet e ripagimit ndryshojnë gjithashtu, si dhe koha që duhet për të shlyer çdo lloj kredie. Sa më i gjatë të jetë afati i kredisë, aq më pak do t'ju duhet të paguani në pagesa çdo muaj. Megjithatë, ju do të paguani më shumë interes në planin afatgjatë.

5 hapat për të blerë kredinë tuaj private

ribleni kredinë tuaj private

Përpara se të mund të shlyeni kredinë tuaj private, duhet të përcaktoni se cilat janë financimin që dëshironi të blini përsëri. Pasi të keni këtë informacion, do të jetë më e lehtë të zhvilloni një strategji për të shlyer kredinë dhe financimin tuaj ekzistues.

Në Lica, ne operojmë sipas një procesi të saktë me të cilin do të jeni në gjendje të bëni kursime të konsiderueshme çdo vit. Këtu është metodologjia jonë e punës:

1. Krijoni listën e kredive private dhe financimeve që do të blihen

Ne rendisim saktësisht secilin prej borxheve tuaja, duke marrë parasysh institucionet e ndryshme kredituese dhe kushtet e secilës prej kredive tuaja.

2. Përcaktoni buxhetin tuaj të ri dhe përgatitni dosjen tuaj

Pasi të jetë zhvilluar strategjia, ne përcaktojmë saktësisht se çfarë do të jetë buxhetin tuaj të ri mujor. Kështu do ta dini se sa do të kurseni me ndërhyrjen tonë. Më pas, ekspertët tanë të financimit do të kujdesen për përgatitjen e dosjes suaj të aplikimit për financim sipas rregullave të artit. Kjo do të thotë në duke maksimizuar shanset tuaja për të marrë kredi të re private në kushtet më të mira të mundshme.

3. Negocioni blerjen e kredive tuaja private, kartat e kreditit dhe qiratë tuaja

Tani që dosja juaj është gati, është koha për të filluar negociatat me lojtarët e ndryshëm të tregut. Diskutimi, argumentimi dhe kompromisi janë fjalët kyçe për të marrë kushte të favorshme me kredinë tuaj të re private. Kontakti juaj nga Lica do të mbrojë interesat tuaja Unë Ai do të jetë pranë jush për t'ju udhëhequr për zgjidhjen më të mirë të financimit.

4. Zgjedhja e ofruesit të duhur të shërbimit dhe nënshkrimi i kontratës

Nuk është e lehtë të bësh zgjedhjet e duhura kur nuk jemi mësuar me zhargonin ligjor të një marrëveshjeje kredie private. Lica do të thjeshtojë të gjitha detyrat tuaja deri në nënshkrimin e kontratës suaj. Specialistët tanë janë aty për të zbërthyer kontratën tuaj të re dhe thjesht për t'ju shpjeguar kushtet e saj.

5. Transferimi i fondeve dhe pagesa e kredisë tuaj private

Pasi të jetë nënshkruar marrëveshja juaj private e kredisë, ne do të kujdesemi për monitorimin e secilës prej shlyerjeve të kredive tuaja ekzistuese. Asnjë procedurë e veçantë nuk do të kërkohet nga ju. Prandaj, mund të mbështeteni plotësisht në shërbimet e specialisti juaj i kredisë private ! Sigurisht, nëse përveç blerjes së kredisë private dhe financimit tuaj, dëshironi të merrni më shumë para për shpenzime personale, Lica gjithashtu siguron që fondet nga kredia juaj e re private të mbërrijnë në destinacionin e duhur në llogarinë tuaj.

Siç do të mund ta shihni vetë, ne ju mbështesim në të gjitha hapat që lidhen me riblerjen e financimit tuaj ekzistues. Pa shqetësime, pa stres dhe pa surpriza të këqija, ju keni ardhur në vendin e duhur!

Nëse blini kredinë tuaj private, mos harroni të mbani një buxhet!

ribleni kredinë tuaj private

Objektivi kryesor i kthimit të kredisë tuaj private dhe financimit tuaj ekzistues është të gjeni një bilanc në buxhetin tuaj. Prandaj, në fund të muajit keni më shumë para për shpenzimet tuaja personale! Pasi të keni kërkuar Shërbimet Lica dhe se do të përfitoni nga një pagesë e ulët mujore në fund të çdo muaji, mos bini përsëri në grackën e nxjerrjes së kartave të reja të kreditit, për shembull. Mbani buxhetin tuaj çdo muaj duke respektuar pikat e mëposhtme:

  • Krijoni një buxhet mujor
  • Ndiqni rregullisht shpenzimet tuaja
  • Qëndroni të përditësuar me faturat tuaja
  • Dhe shmangni shpenzimet e tepërta për gjërat jo thelbësore

Sigurisht që do të jetë më e lehtë të krijoni një buxhet dhe t'i përmbaheni atij pasi të keni shlyer kredinë dhe financimin tuaj. Ju gjithashtu mund të lexoni artikullin tonë në duke optimizuar buxhetin tuaj. Në këtë mënyrë do të kurseni lehtësisht disa mijëra franga çdo vit.

Konkluzioni ynë për blerjen e kredive tuaja private

Blerja e kredisë tuaj private dhe financimi juaj mund të jetë një sfidë, por do të jetë e dobishme në afat të gjatë! Duke kuptuar llojet e ndryshme të kredisë dhe qasjen më të mirë ndaj shpengoni financimin tuaj, ju mund të merrni kontrollin e së ardhmes suaj financiare.

Duke kërkuar shërbimet e Lica, ju garantohen kursime të konsiderueshme. Kjo duke shmangur procedurat administrative që mund të jenë të frikshme. Specialisti juaj i kreditit është aty për t'ju udhëhequr dhe për t'ju ndihmuar të merrni vendimet e duhura.

Sa më shpejt të filloni procesin tuaj të shlyerjes së krediteve tuaja, aq më shpejt do të kurseni para çdo muaj. Duke u mbështetur në shërbimet të një ndërmjetësi neutral dhe të pavarur si Lica, do të jeni të sigurt që do të këshilloheni në mënyrë të përsosur dhe do të përfitoni nga zgjidhja më e mirë e kreditit në Zvicër.

A keni pyetje përpara se të paraqisni kërkesën tuaj për riblerje? Këshilltarët tanë janë aty për t'iu përgjigjur pyetjeve tuaja 7 ditë në javë direkt në WhatsApp. Na kërkoni më shumë informacion dhe ne do të jemi të lumtur t'ju përgjigjemi!

Duke vazhduar të përdorni këtë faqe interneti, ju pranoni përdorimin e cookies dhe teknologjive të tjera të ngjashme. Më shumë informacion këtu.

Lica
4.9
Based on 180 reviews
mundësuar nga Google
Ricardo Andre
Ricardo Andre
12:55 24 prill 24
Despo Dimitriou
Despo Dimitriou
12:43 23 24 prill
Omar Gourgel është një person shumë kompetent dhe inteligjent. Ai është i etur për të ndihmuar dhe për të gjetur zgjidhjen më të mirë. Faleminderit për përpjekjet tuaja për të më ndihmuar me financimin tim.
Klaudia Kosta
Klaudia Kosta
12:28 23 24 prill
See All Reviews
js_loader

Na dërgoni aplikacionin tuaj:

Zgjidhni gjuhën tuaj dhe bëni pyetjet tuaja!